Костадин Стоянов има няколко нарушения на Закона за движение по пътищата

Полицаят, обвинен в убийството на 11-месечното бебе, остава в ареста, реши съда в Бургас. Преди два дни служителят на гранична полиция връхлетя с колата си на тротоара и премаза детската количка с малката Красимира.

 

Единственото, което граничния полицай Костадин Стоянов каза днес в съдебна зала по време на гледането на мярката за неотклонение, е, че съжалява за случилото се

Още по темата

 

В залата стана ясно, че това не е първото му нарушение на Закона за движение по пътищата. От 2004 година до момента той има четири нарушения, като три от тях са за движение с превишена скорост и едно - през 2004 година, за шофиране след употреба на алкохол.

 

Граничният полицай Костадин Стоянов е обвинен в това, че е причинил смърт при пътно-транспортно произшествие по непредпазливост за което престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Първоначално повдигнатото обвинение за шофиране в нетрезво състояние е отпаднало, тъй като резултатите от кръвната проба за алкохол са по-ниски от първоначално взетите чрез дрегер.

 

В съдебна зала стана ясно, че в колата на граничния полицай са открити медикаменти,  стимулиращи функцията на черния дроб.

 

Докато течеше мярката за неотклонение на Костадин Стоянов в Крушевец бе погребението на 11 месечната Красимира. Тялото на момиченцето, чийто живот бе прекъснат преждевременно, бе изпратено от жителите на цялото село.

 

На 17 септември сряда се очаква Агенция „Пътна инфраструктура” да отидат на място в село Крушевец и да направят оглед, за да започне поставянето на ограничители на скоростта