Жената влязла в данъчното с розово прасе касичка и кутии с монети от един, два и пет евроцента

Недоволна жена от Южна Франция плати годишните си данъци с 40 килограма дребни монети като протест срещу начина, по който се събират данъците.
 
28-годишната безработна жена Одри Д. трябвало да плати 1107 евро данъци върху заплатата си от 2013 г., която била средно 1400 евро. "За да си платя навреме данъците, трябваше да продам колата си", разказа тя пред Франс прес.
 
Данъкът върху доходите във Франция се събира веднъж годишно през септември въз основа на спечелената заплата предишната година. Първоначално жената отишла в данъчното, за да плати цялата сума наведнъж, защото така боляло по-малко.
 
Но служителите й казали, че може да плати само на вноски по 300 евро. Тя платила първите три вноски и след това решила да направи демонстрация с останалите 207 евро. Младата жена влязла в данъчното с розово прасе касичка и кутии с монети от един, два и пет евроцента.
 
"Имам добър приятел в банката, който ми помогна", обясни тя. Жената тръснала прасето касичка на тезгяха и дала дребните монети. "Нямам нищо против да плащам данъци, но не ми харесва да плащам толкова много. Ние не сме дойни крави", оплакала се тя.