22-годишният Павел от вчера вече е родител - на 5-годишния си брат

Как ще продължат живота си оцелелите и с какво ще трябва да се справят след първоначалния стрес. Много хора, които са били от първа и трета смяна, остават без работа. От уста на уста се предават слухове ще им бъдат ли изплатени обезщетения и ще им помогне ли някой да си намерят поне временно нова работа. 

Още по темата

 

Още по-тежко е положението на близките на загиналите. В дома си двамата братя, които останаха без майка и баща след взрива, посрещнаха екип на Новините на Нова.

 

22-годишният Павел от вчера вече е родител - на 5-годишния си брат. На момчето му се налага да се справи с шока от загубата по-бързо и да преживее втори - този да обясни на брат си, че майка им и баща им няма да се приберат у дома.

 

Двете момчета заедно ще трябва да се грижат и за болната си баба. Павел има и съпруга, а заплатата му е 400 лева. Половината от тях отиват за разходи за път, за да може да стига до новата си работа. Сега работи през няколко села в цех за дърводобив, а съвсем доскоро е обезвреждал мини заедно с родителите си.

 

Павел си спомня периода, в който с майка му и баща му са работили в една смяна. Сега се чуди дали е късмет, че е оцелял. Избягал от цеха заради ниската заплата. Родителите му обаче нямали изход.

 

Как ще оцеляват оттук нататък Павел не знае, но търси сила в себе си заради 5-годишния си брат Иван. Сега къщата му е пълна със спомени, от които го боли. Работата му е далеч, казва, че отново не е безопасна, но и за миг не си помисля да напусне селото, защото това е неговият дом. 

 

Много от зрителите се свързаха с Нова телевизия в желанието си да помогнат на Павел и Иван. Скоро двамата ще имат открита дарителска сметка.

 

Междувременно Община Чупрене откри сметка за подпомагане на семействата на загиналите

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД клон ВИДИН
IBAN BG48IABG74963300401901