Екип на Новините на Нова се включи в наддаването за гласове със скрита камера

Дни преди изборите в ромската махала "Стадиона“ в Лом време за губене няма. Наддаването за гласове отдавна е започнало, а семейство Славови все още чакат най-добрата оферта. 

Още по темата

 

Екип на Новините на Нова също се включи в наддаването със скрита камера и предложи по 100 лева за глас. Резултатът не закъсня. На първо време ромите обещават около 60 гласа. Бързо разбираме обаче, че наддаването е не само между партиите, но и между членовете не семейството. 

 

Зад гърба на другите Георги ни кани в дома си. Освен в Лом, хората, които ще ни осигури, ще гласуват и на още едно място. Тоест – 100 лева за един човек и два гласа. Изискването обаче е да работим само с него и брат му, а не и с другите роднини. Казваме, че сме съгласни и на другия ден идваме пак за повече информация.

 

30 човека и 60 гласа. От Централната избирателна комисия ни увериха, че гласуването на две места в България е почти невъзможно, но двамата братя са категорични, че това е напълно възможно и обясняват схемата.

 

”На светло” ромите отрекоха да са търгували с гласовеОтлагаме плащането до изборния ден, а двамата братя обещават да организират транспорт до Козлодуй и минимум 30 избиратели с попълнени заявления за настоящ адрес. През това време зад гърба им се срещаме с другата част на семейството – племенникът им и негов приятел. Уредени са още 61 гласа в сметката на семейство Славови. 

 

Искаме обаче да получим поне няколко имена, за да проверим, че са истински. Оставя ни седем имена на гласуващи и още четири на застъпници, които ще контролират вота в секциите.

 

След "сделката” продавачите поискаха парите си. В уреченото време и час обаче те бяха посрещнати от камерата на Нова телевизия. Сега, вече "на светло", ромите отрекоха да търгуват с гласове.

 

Кои партии се надпреварват за ромския вот в махала "Стадиона" ще разберете след края на изборния ден.