Според шестия доклад на мисията за наблюдение като цяло в Донбас няма мащабни военни действия

От постигането на примирие в източната част на Украйна на 5 септември са били убити най-малко 331 души, съобщи върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад Зейд ал Хюсейн, който представи доклада на мисията за ситуацията в Украйна.

 

"От момента на спирането на огъня до 6 октомври са загинали най-малко 331 души", заяви той, цитиран от ИТАР-ТАСС и БГНЕС. Зейд Раад Зейд ал Хюсейн не изключи възможността някои от хората да са били убити преди примирието, но да са регистрирани по-късно.

 

Като цяло от средата на април до октомври в резултат на сблъсъка на правителствените сили и бунтовниците в източната част на Украйна са убити най-малко 3660 души, а 8756 души са били ранени, съобщи Службата на върховния комисар на ООН по правата на човека.

 

Според шестия доклад на мисията за наблюдение като цяло в Донбас няма мащабни военни действия, но в някои области стрелбата с артилерия, танкове и малокалибрено оръжие продължава почти всекидневно. Пример за това е летището в Донецк, Дебалчево в Донецка област и региона на Луганск.