Те вече са получили товарни автомобили, влекачи и цистерни

Държавната гранична служба на Украйна ще получи от САЩ оборудване и мобилна техника за граничен контрол на обща стойност над 26 млн. долара в рамките на различни проекти, обяви днес службата.

 

Осъществяването на проектите беше обсъдено днес на среща с Виктория Нюланд, помощник-държавен секретар на САЩ, с ръководителите на украинските гранични войски. На срещата с участието на американския посланик в Киев Джефри Пайет бяха показани техническите средства и оборудването, вече предоставени от Вашингтон, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

 

В частност украинските граничари вече са получили товарни автомобили, влекачи, цистерни, микробуси, включително бронирани, кранове, екскаватори, трактори и др. на стойност 3 млн. долара. Продължава процесът по закупуването на средства за лична защита, бронирани патрулни автомобили, топловизьори и инженерна техника за 12 млн. долара.

 

В рамките на сътрудничеството с Държавния департамент на САЩ се планира покупката на специализирано облекло и средства за граничен контрол на стойност 1,4 млн. долара, а до края на  годината на Украйна ще бъдат предоставени 36 бронирани коли с висока проходимост и друга техника за 10 млн. долара.