Осъденият на смърт от мафията проговаря ексклузивно за Нова в „Ничия земя"

Италианският журналист и писател, осъден на смърт от мафията - Роберто Савиано, проговаря ексклузивно по Нова ТВ. 

 

„Италия е демокрация с мафия вътре, България е мафия с демокрация вътре”, казва осъденият на смърт от неаполитанската мафия писател Роберто Савиано ексклузивно за „Ничия земя”.

 

Роберто Савиано е италиански писател и журналист, осъден на смърт от мафията заради романа му “Гомор”, изобличаващ неаполитанската “Камора”. Шамарът в лицето на мафията логично води до следването на техните правила – шефовете на неаполитанската Камора осъждат Савиано на смърт.

 

Лично президентът Джорджо Наполитано назначава на младия писател полицейски ескорт и защита – нещо нечувано в историята на Италия и от десет години той живее под прикритие, с 24-часова полицейска охрана по целия свят. Търсят го милиони – журналисти, издатели, политици, а за да го убият – и мафиоти. Това води след себе си почти нечуваната възможност да бъде открит и да направи разкрития пред екипа на „Ничия земя”.

 

Пред Даниела Тренчева Савиано говори за пътя на кокаина и за българската мафия и нейните дългогодишни връзки с Италия. Целият разговор е абсолютно достоверен, независимо от рисковете, които поеха и двете страни, за да бъде осъществен и излъчен.

 

Не пропускайте “Ничия земя” в събота, 11 октомври, от 18:00 часа по Нова телевизия.