НФСБ и ВМРО напомниха, че искат представители в бъдещото правителство

"Отговорни фактори от ГЕРБ " проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и национално отговорни действия от всички политически сили, смятат от Патриотичния фронт.

 

НФСБ и ВМРО излязоха днес с официално изявление, в което напомнят искането си за съставяне на програма за спасението на България 2014-2018 година. Според тях програмата трябва първо да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това  да пристъпи към съставяне на правителство.

 

Патриотичният фронт категорично заявява, че не желае да участва със свои представители в евентуално бъдещо правителство. „Никога не е било поставяно условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД. Патриотичният фронт никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет "християнство" в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията”, подчертават те.