То е отложено за 15 януари 2015 г., защото адвокатката на една от подсъдимите е в майчинство

Пореден фалстарт регистрира делото „СПАРАД” в спецсъда и беше отложено за 15 януари догодина. Подсъдими по него са Радмил Петров, Марио Николов, Анна Шаркова, Петя Хаджииванова, Лазарина Георгиева, Марияна Николова, Валентин Ангелов, Иван Иванов, припомня БГНЕС. 

Още по темата

 

Според прокуратурата те са действали като организирана престъпна група, която е източила 7.5 млн. евро от САПАРД чрез документи престъпления.

 

Марио Николов и съпругата му Мариана се явиха в съда, въпреки че са нередовно призовани. Причината за отлагането този път стана отсъствието на адвоката на Мариана Николова – Станислава Каракушева. Тя представила молба пред съда, че е в отпуск по майчинство до 2 януари. Освен това се оказа, че Марио Николов и съпругата му не са получили в необходимия срок преди заседанието днес и препис от обвинителния акт и разпореждането на съда за насрочване на делото. 

 

Така процесът все още не може да тръгне в спецсъда, въпреки че първото заседание бе насрочено още през януари тази година. Разследването започна още преди 7 години и прокуратурата раздели делото на две – едното за документните престъпления, а другото за пране на пари. Делото за източването бе върнато от Софийския апелативен съд и така прокуратурата внесе обвинителния акт в спецсъда.