Вещото лице не е уточнило още в самото начало кои доказателства и по кое дело са изчезнали

Прокуратурата поема разследването на кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов. Все още обаче нито полицията, нито от държавното обвинение искат да кажат подробности за изчезналите веществени доказателства. 

 

Прокуратурата, в лицето на прокурор Христо Динев, обяви, че поема изцяло разследването за това как точно са изчезнали тефтерчетата от колата на вещото лице Бенчев.

 

Стана ясно, че на 5 ноември веществените доказателства по делото срещу Филип Златанов са изчезнали от колата му. На следващия ден, 6 ноември, Бенчев е подал сигнал до полицията, като е каза, че не е станала кражба, а че тези документи са изчезнали от колата му.

 

Той е уточнил, че вътре е имало негови лични вещи, служебни документи, експертизи, флашки, но не е уточнил точно какви са доказателствата, които са изчезнали от колата му.

 

Така полицията започва проверка, а чак пет дни по-късно прокуратурата научава, че веществените доказателства по едно от знаковите дела у нас са изчезнали от колата на вещото лице. 

 

Започва проверка, която трябва да установи защо Стефан Бенчев не е уточнил още в самото начало кои доказателства и по кое дело са изчезнали. Той не се е обадил в прокуратурата, за да съобщи, че тези доказателства са изчезнали. Това също ще е обект на проверката, както и работата на полицията. 

 

"Не бих очаквал проблеми по делото. Има приложени заверени копия на тефтерите. Наа първа инстанция е постановена присъда само на база на заверените копия, би трябвало и на втора инстанция да няма проблем. Не виждам каква теория на конспирацията може да има, за мен това е криминален случай”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.