В същото време шестима души са изолирани в "Токуда” заради възможен контакт със заразения

 

Зрител на Нова телевизия сигнализира за мъж със съмнения за Ебола, настанен в болница "Токуда" в София. Информацията на този етап е изключително оскъдна. Няма официален отговор от самата болница. 

 

Междувременно от Здравното министерство информираха, че мъжът е транспортиран във Военномедицинска академия. В същото време шестима души са изолирани в "Токуда” заради възможен контакт със заразения.

 

Руслан Колев разказа пред Нова телевизия, че е придружавал майка си в болницата и случайно чул разговор между лекари, че симптомите на мъж приличат на тези на заразен със смъртоносния вирус Ебола. Лекарите го попитали дали е пътувал извън България, на което мъжът отговорил, че преди три седмици се е върнал от Сиера Леоне. Тогава настанала и паника сред лекарите.

 

Припомняме, че според последните данни на Световната здравна организация броят на починалите от тропическата треска вече възлиза на 5420, а на заразените – 15 145. Голямата част от жертвите са именно в Западна Африка, но починали има и в Испания и САЩ. Най-много са жертвите на болестта в Либерия и Сиера Леоне - съответно 2964 и 1250.

 

 

Какво още разказа Руслан Колев - разберете във видеото!