Това са едни от най-важните музикални отличия в Съединените щати

Много звезди се появиха на тазгодишното издание на Американските музикални награди в Лос Анджелис. Това са едни от най-важните музикални отличия в Съединените щати и се връчват от 1973 година. 

 

Най-престижната награда на вечерта беше връчена на британско-ирландската група One Direction. Момчетата бяха предпочетени пред американските фаворити в топ категорията за изпълнител на годината.

 

One Direction спечелиха още две отличия - за любими поп/рок банда, дует или група и поп/рок албум за “Midnight Memories”.

 

Кейти Пери също спечели три награди - за сингъл на годината за "Dark Horse", любима пок/рок изпълнителка и любим съвременен изпълнител. Тя обаче не присъства на церемонията заради турне в Австралия.

 

В категорията за любим поп/рок изпълнител призът беше присъден на младия британски певец и автор на песни Сам Смит.

 

Австралийката Иги Азалия получи две отличия - за любим рап/хип-хоп изпълнител и любим рап/хип-хоп албум за "The New Classic". 

 

Две отличия спечели и суперзвездата Бионсе. Тя също пропусна церемонията, но беше отличена в категориите за любима соул/ритъм енд блус изпълнителка и любим соул/ритъм енд блус албум.
Австралийската бой банда "Five Seconds of Summer" беше отличена с приза за нов изпълнител на годината. Американската кънтри звезда Тейлър Суифт, чийто първи изцяло поп албум бележи рекордни продажби, беше удостоена с новоучредената награда на името на основателя на Американските музикални награди Дик Кларк за изключителни постижения.