Разказва „Дойче Веле”

Днес е големият ден на Фан Джеюн, защото тя и годеникът ѝ ще се венчаят. Но ще го направят заедно с още 8 двойки на колективна церемония, организирана от държавата.
 
„Груповите сватби са много различни. Обикновено младоженците са заети да се грижат за организацията. Но тук чувствам, че мога да се насладя на целия процес. Освен това има много гости”, казва Фан Джеюн. 

Десетки влюбени се ожениха на масова сватба в Индия (ВИДЕО)
 
Тя и приятелят ѝ са избрани сред 300 кандидатствали двойки. И след това не е трябвало да се тревожи за нищо. Церемонията, фотографът, дори гримът - всичко е осигурено от местната власт.
 
„Най-вълнуващата част ще бъде, когато излезем на сцената ръка за ръка. Всички ще ме гледат. Да бъда там на сцената ще бъде невероятно”, казва Фан Джеюн.
 
Тя и нейният бъдещ съпруг се запознават още в гимназията и сега искат да сключат брак преди да навършат 30. Искат да го направят без излишни фанфари и в съответствие с правителствената политика. Груповата сватба обаче е само част от мащабна кампания. Властите предоставят и услуги по сватосване.
 
Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!