Очакванията са плакатът да достигне 4 км

Опит за рекорд на „Гинес“. В Плевен от днес – 15 май, започна инициативата за изписване на най-дългото в света послание за мир. Идеята е винилът с надписите да достигне четири километра до края на следващата година. Намерението за най-дълго послание за мир на планетата ще включи детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании в цялата страна.

„Целта ни е да направим 4 километра послание и с него да участваме. Това може да стане, само като национален проект”, обясни Мариета Павлова – инициатор за поставяне на рекорд.

Рекордьор по рекорди: Мъж подобри 250 постижения на „Гинес”

Първите десет метра, специален винил изложен в центъра на Плевен, бяха изписани за броени минути. От малки и големи. „Аз съм на 71 години и не познавам война в България. Бих искала да е така в целия свят. Да има мир”, каза жена от Плевен. Според момиче, което написа своето послание, струва точно 0 лева да си добър човек и да направим света по-добър за нас. В днешно време, много малко хора осъзнават, какво е да си добър човек и наистина е много скъпо да си добър човек. 

След като посланията за мир бъдат написани, части от плаката ще бъдат изпратени до Народното събрание, ООН и Европейския парламент.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase