Приложението е на китайски език и е за срещи, предназначено за лесбийки

Гей апликация на китайски език за срещи жъне голям успех в страната, като се сдоби с 15 милиона потребители, 3 милиона от които са в чужбина, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

 

Идеята за създаването на приложението хрумнала на бивш офицер от полицията. Миналия месец компанията на предприемчивият китаец получи инвестиция от 30 милиона долара от фирма от Силициевата долина, за да разпростре бизнеса си и в чужбина. Бившият офицер възнамерява да лансира и приложени за срещи, предназначено за лесбийки.

 

В страна, където темите за хомосексуалността винаги са били табу, той успя да изгради своя бизнес, като потърси помощта на държавните агенции. Доказа им, че може да осигури добра публична услуга, като редовно разпространява послания за безопасен секс чрез своята апликация. Те се оказаха ценен помощник на китайските власти в превенцията срещу ХИВ и венерическите болести, тъй като лесно достигат до тези специфични общности.

 

Според Асошиейтед прес управляващите бавно променят отношението си към гей общността в положителна посока. Само пред пет години сайтът и апликацията просто щяха да бъдат закрити, без никакви обяснения. Въпреки първите стъпки на прозрачност в сексуалните отношения, апликацията на китайския предприемач гарантира пълната анонимност на потребителите.