Росен и Евгения Кирковски се притесняват, че ако детето отиде при баща си, то ще живее в постоянен стрес и страх

 

Росен и Евгения Кирковски смятат, че ще са по-добрите родители за малкия Алекс, отколкото биологичния му баща. Според тях детето не трябва да живее при човек, който го е припознал година след смъртта на майката и проявява агресия спрямо него.

 

Стамен Илчев, бащата на Алекс, вече го е припознал и са започнали опознавателни срещи между него и детето. При последната, трета среща, се стига до инцидент.

 

Стамен се нахвърля върху детето, след като то казва на вуйна си "мамо". Евгения е ударена в окото, но има и други пострадали.

 

Семейство Кирковски се притесняват, че ако детето се върне при биологичния си баща, то ще живее в постоянен стрес и страх. Освен това те се притесняват за неговата безопасност.

 

По думите на адвоката на бащата Яничка Методиева не бащата, а родителите, които искат да му вземат детето, може би са инсценирали всичко. „Те не съобщават на съда, че детето има биологичен баща, когато подават документи за неговото осиновяване”, даде пример тя.

 

Припомняме, че месеци наред съдбата на Александър е между две семейства, две жилища, двама бащи. Майка му загива при неясни обстоятелства, след като пада от десетия етаж. Малко преди това пише писмо до прокуратурата: „От известно време съм подложена на психически и физически тормоз от човека, с когото живея. При опита да го напуснем, той заяви, че това може да стане единствено в ковчези”.

 

След смъртта на Мая, детето заживява в дома на вуйчо си. Причината – бащата Стамен Илчев, не го е припознал и няма права над него. Но това се променя. И той иска детето си обратно. А съдът му го връща, въпреки че мъжът веднъж вече е посягал на дете, на сестрата на Алекс – както пише в доклад на социалните.

 

Повече по темата гледайте във видеото.