В общини Раднево, Гълъбово и Николаево бедственото положение остава в сила

Обстановката в засегнатите от наводненията четири общини в област Стара Загора продължава бавно да се подобрява, обявиха представителите на общинските ръководства на днешното заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, предаде БГНЕС, позовавайки се на съобщение от общината.

 

Очаква се до края на деня цялостното бедствено положение в община Мъглиж да бъде отменено и да остане само частично - в село Сливито. В общините Раднево, Гълъбово и Николаево бедственото положение остава в сила.

 

В Нова махала водата се постепенно се оттича. Страничните улици на населеното място вече са сухи. Вода има все още по главната улица на селото, която е проходима за бусове, автобуси и по-високи леки автомобили. Екипи на РДПБЗН Стара Загора са на място в готовност за поетапно отводняване на къщи и дворове, но нивото на подпочвените води в района е високо и това на този етап все още възпрепятства началото на процеса.

 

Работна група от експерти на ОПУ и "Напоителни системи" извършват оглед на скъсаната дига на р. Тунджа в местността "Сини вир" в близост до с. Нова махала.