Тя е връчила заявлението си за напускане още на 15 декември, но от уважение към празниците го обявява публично едва сега

Заместник-председателят на "България без цензура" (ББЦ) Рада Коджабашева напусна партията на Николай Бареков. Тя съобщи това свое решение на профила си във Фейсбук.

 

Коджабашева пояснява, че е връчила заявлението си за напускане още на 15 декември, но от уважение към коледните и новогодишни празници го обявява публично едва днес.

 

"Искам да пожелая на всички, които се занимават с политика и управление на хора, да овладеят поне три неща – да са точни на срещите, да изпълняват обещанията си и да уважават партньорите си. Ще продължа да защитавам моите политически идеи, в които вярвам, че ще променят разговора в България от „хип-хопът ми е по-добър от хип-хопа ти” към задълбочени консултации и реални действия за възстановяване самочувствието и мощта на българската държава и народ”, пише Рада Коджабашева.

 

Припомняме, че преди Нова година още няколко депутати от ББЦ - Ангел Славчев, Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, подадоха оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности. Дни преди това пък самият Николай Бареков също се отказа от позицията си в партията.