Пореден инцидент се разигра след катастрофа в Париж

Изключителна тревога бе изразена по време на Съвета за сигурността на Франция, който президентът на страната Франсоа Оланд свика днес - ден след ужасния разстрел в редакцията на "Шарли Ебдо", при който 12 души намериха смъртта си.

 

Вътрешният министър на Франция Казньов беше принуден да напусне заседанието, за да отиде в южната част на Париж, където лек автомобил се сблъскал с полицейска кола. Последвала е стрелба и двама полицаи бяха ранени, един от които почина от раните си.

 

Още по темата

Все още не е ясно дали този инцидент има връзка с вчерашния. Отново обаче нападателят е успял да избяга. И пак се говори за автомат "Калашников".

 

"Много емоция. Много тъга. И огромно уважение към всички журналисти, които наистина бяха остри пера. Бяха винаги отпред с тревожния си, разбираем хумор. Това е възможно само в нашето западно общество, не и другаде. А хората, които извършиха това деяние, смятам, че са били напълно манипулирани", изрази мнението си френски гражданин.

 

"Не трябва да се пипа свободата на пресата, а те го направиха. Трудно е за всички ни", коментира французойка.

 

Стотици хора поднасяха цветя на мястото, където един от полицаите беше убит. Букетите стават все по-многобройни. От друга страна разтревожени французи от различни краища на страната се стичат във френската столица, за да изразят съпричастността си.

 

Повече по темата гледайте във видеото.