Тя е решила да води дело срещу свой колега по перо на живот и смърт

 

Безпрецедентно дело се провежда в Пловдив. 40-годишна поетеса тръгна да доказва девствеността си в съда. Повод да защити честа си станали думи на неин колега-поет, който публично се усъмнил в девствеността й, като се обърнал към нея с думите “Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение!“ 

 

Поредният интелектуалния спор на поетите в съда се превърна в истински цирк. Спорът за непорочността на 40-годишната поетеса Албена Хинкова избухнал по време на литературна сбирка. Докато представяла стиховете си, колегата ѝ по перо Николай Славов реагирал остро, тъй като изказването ѝ пред аудиторията продължило дълго време. 

 

Думите на поета Албена приела като обида и заради накърнената си чест и достойнство решила да отмъсти на колегата си. Извадила си удостоверение от Съдебна медицина, че е девствена и завела дело срещу него за обида. Съди го за 3000 лева. 

 

Въпреки че за четвърти път с Николай се срещат в съда, Албена не желае да чуе нито за помирение, нито за спогодба. Делото на поетите заприлича на истинско шоу. Някои от тях се появиха в съда по странен начин, за да защитят Николай. 

 

Албена Хинкова бе едно от лицата на протестите срещу правителството на Орешарски. В съда дойде един от водачите на протестите в Пловдив - бившият ексдепутат Христо Марков. Той обаче обвини поетесата с думите, че е "луда”.

 

За някои от членовете на литературния клуб пък Николай бил заплаха за жените. Някои от пловдивските поети видяха в скандала трепети на несбъдната любов и предложиха на съда. 

 

Девствената поетеса е решила да води делото на живот и смърт. Следващият месец отново ще спори с Николай в съда. 

 

Репортер: Благой Бекриев