Знае ли майката къде е осъденият ѝ син?

 

Къде е убиецът от "Соло"? Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за смъртта на две момчета, успя да избяга от правосъдието, след като беше оправдан на първа инстанция от съдия Румяна Ченалова.


В четвъртък съдийката беше отстранена от системата заради провинения по друго дело. Потърсихме майката на убиеца Илиян. Родителите му са на крачка от дело срещу държавата в Страсбург, защото смятат, че той е осъден без доказателства. Знае ли майката къде е осъденият ѝ син? И защо го съветва да не се връща в България?


Шест години след като Кирил Въжаров и Стоян Александров са убити пред дискотека "Соло", виновен в затвора няма. Малко след като Илиян Тодоров е осъден като техен убиец, бяга от правосъдието и до днес е в неизвестност. Последната видима следа от Илиян е видеообръщение, изпратено незнайно откъде.


Срещаме се с майката на осъдения като убиец Илиян.


„Разбирам болката на тези хора, които са загубили децата си, но ние, както и те, също искаме да стигнем до истината”, казва Петя Тодорова, майката на осъдения. Разказва, че последно е говорила със сина си преди две години.


Бащата на убития Кирил обаче продължава да пита защо осъденият Илиян успя да избяга.
Семействата на убитите момчета винаги са се съмнявали, че върху процеса има политическа намеса, защото бащата на Илиян е бил член на БСП.


Повече по темата гледайте във видеото.