Резултатът от гръцкия вот ще повлияе на стабилността на еврозоната

 

Цяла Европа очаква изборите в Гърция, до които остават само три дни. Резултатът може да окаже сериозно влияние върху стабилността на еврозоната. С митинга на "Нова демокрация" тази вечер завърши предизборната кампания. Въпреки, че изостават в проучванията на общественото мнение, от партията твърдят, че имат шанс за победа. 

Още по темата

 

"Всеки ден и нощ работих, за да вкараме държавата в релси. Върнахме си доверието на кредиторите. Върнахме се на финансовите пазари. Балансирахме бюджета. Безработицата е голяма, но намалява. Единствената ни надежда е народът да подкрепи партията, която работи за Гърция, а не разрушителната сила", заяви лидерът на "Нова демокрация" Андонис Самарас. 

 

Тази разрушителна сила е СИРИЗА. Популистката лява партия също имаше финален митинг. Лидерът й поиска властта и обеща да каже "не" на политиката на икономии, налагана отвън.

 

"Дайте ни мандат, за да сложим край на катастрофалните заеми и да можем да преговаряме. Гласувайте за стабилността, дайте ни сила да поведем Гърция към нови висоти. Дайте мнозинство на Сириза", заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.

 

Целият ден в Гърция премина в последни приготовления на изборните секции. Събота е ден на размисъл. Според последните данни, СИРИЗА и нейните обещания, че ще предоговорят условията на гръцките заеми, водят с 5% пред "Нова демокрация".