Подслушвани ли са протестиращи?

 

Има ли или няма разработка "Червеи"? Писмен отговор на този въпрос очаква и премиерът Бойко Борисов, който е възложил проверка на службите подслушвани ли са протестиращи. Днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за пореден път заяви, че не знае нищо за подобна разработка.


За делото "Червеи" продължава да се говори, но никой не знае дали го има. Или поне не казва. В това число и професионалният шеф в МВР Светлозар Лазаров, който беше на този пост и при предишната власт. 

Още по темата

 

"Аз просто нямам никаква информация по темата. Говоря чисто теоретично, защото наистина нямам никаква информация", заяви Лазаров.

 

В това нямало изненада, тъй като дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, в която - твърди се - е започната разработката, не била на негово пряко подчинение. 

 

"Това, ако евентуално е извършено, е престъпление. Злоупотреба с власт", допълни той.

 

В неведение по темата, оказа се, е и премиерът Бойко Борисов. Но утре може би ще знае повече. 

 

"Аз съм възложил писмен доклад на всички служби да ми кажат. В понеделник ще го имам. Устно всички са ми казали, че няма. Но в понеделник като го имам и написано, нашият пресцентър ще ви го огласи", уточни Борисов. 

 

Ако разработка съществува, то незабавно трябва да бъде разсекретено срещу кого е водена, с какви способи, от кого е разпоредена и на какво основание. Мнението е на бившия вътрешен министър и настоящ политик от партия АБВ Румен Петков. 

 

Първи председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов намекна за съществуването на разработката "Червеи". Бившият шеф на МВР Цветлин Йовчев заяви, че това е лъжа и протестиращи никога не са били подслушвани.