Повече подробности ще има, когато разследването стигне до съответни резултати, допълни той

Още по темата

Темата, свързана с така наречените "Червеи", е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след среща с председателя на НС Цецка Цачева, предаде БГНЕС.

 

Повече подробности ще има, когато разследването стигне до съответни резултати, допълни той.

 

На въпроса от колко време темата е обект на разследване, той отвърна: „Откогато сме започнали разследването и откогато сме констатирали съответно нарушение на закона. Няма да получите повече подробности. Казах ясно – това е тема на прокуратурата далеч преди да бъде медийно огласена. Прокуратурата работи усилено по тази тема и когато разполага с резултати, които могат да бъдат представени – те ще ви бъдат представени”.

 

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков във връзка с получените доклади по операция „Червеи”.

 

Вучков информира премиера за констатирани редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция „Сигурност” на МВР по операция „Червеи”.

 

Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани. Според Бойко Борисов обаче изводите от докладите на МВР са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство.