Георги Сапунджиев ще настоява съдът да съкрати срока, в който няма да има право да управлява автомобил

 

Мъжът, който прегази малкия Паоло, иска по-лека присъда. Георги Сапунджиев ще настоява съдът да съкрати срока, в който няма да има право да управлява автомобил. Въпреки че Окръжният съд в Стара Загора го лиши от шофьорски права за 5 години, той продължава да кара. А за почерненото семейство съдебната битка продължава.

 

Още по темата

Всеки път, когато майката на Паоло се връща на черната пешеходна пътека, ужасът от преживяното започва отначало.

 

На 5 март Красимира ще се изправи отново очи в очи с Георги Сапунджиев. Тогава мъжът, прегазил сина ѝ, ще поиска от Апелативния съд в Пловдив, да шофира отново - възможно най-скоро. В жалбата си определя наложените наказания като несправедливи и посочва, че съдът не бил отчел многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

 

Докато търси по-лека присъда, Георги продължава да шофира. Според закона книжката може да се отнеме, едва след като изтече срокът за обжалване и присъдата влезе в сила. А до тогава мъжът продължава да шофира.

 

Сега цялата пешеходна зона в Стара Загора е оградена и автомобилите шофьорите заобикалят. Родителите, чиито деца учат в съседното училище обаче, все още се страхуват. За Красимира обаче битката не е приключила. Заедно със съпруга си ще искат съдът да признае за виновен Сапунджиев и за това, че е прегазил Паоло на пешеходна пътека.