Членството ни в НАТО и ЕС означава сигурност и стабилност, смята външният министър

"Един от основните ни приоритети е задълбочаването на евроатлантическите партньорства на България и развитието на отношенията с най-бързо развиващите се икономики", заяви министърът на външните работи Даниел Митов на пресконференция, предаде БГНЕС.

 

"Канада и САЩ са два безкрайно важни партньори и трябва да търсим всички начини да задълбочаваме политическия диалог и сътрудничеството с тях на всички равнище - от военнополитическата област, до търговско-икономическата”, посочи министър Митов. 

 

"Ще продължим да работим за отпадането на визовите ограничения за български граждани, желаещи да пътуват в САЩ”, обеща още Митов.

 

 

За енергетиката ръководителят на дипломацията ни изтъкна, че българската страна ще се стреми да остане територия на разпределението на газа, а също към диверсификацията не само на източниците, но и на трасетата. 

 

Министър Даниел Митов заяви, че няма данни български граждани да се бият за "Ислямска държава". Той изрази готовността на страната ни да работи със съюзници и партньори срещу групировката.