Очаква се тя да бъде погребана в четвъртък в родния си град Никопол

Убийство с цел грабеж. Това е основната версия за смъртта на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Заради инцидента жители на града започнаха протестна подписка.


Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов заяви за Нова, че към момента все още няма официално заподозрени нито задържани лица във връзка с убийството на 23-годишната Вероника. Работи се няколко версии – от убийство с цел грабеж до лична саморазправа.


„Провеждат се мероприятия по разследването. Разпитва се свидетели, отгледи се правят и така нататък. Множество са версиите”, коментира наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов.
„Официално заподозрян има ли? - Не няма”, добави Цани Попов.


И днес криминалисти обследваха района, а водолази търсиха във водите на река Янтра оръжието на убийството. Резултатите от аутопсията сочат, че Вероника не е изнасилена и най-вероятно е починала следствие на удари с остър предмет по главата.  Жителите на града поставиха ясни искания.


„Трасето е около 300 метра - да се сложи осветление с камери и вечерта в тъмната част от деня да има полицейски патрул или общински патрул, както те си решат. Този мост тук няма осветление, а хората вървят оттук”, обясни Петко Ганчев.


„Този път и мостът са временен път. И парцелите, които се намират тук, са в границите на държавни и частни имоти. Така че общината не е институцията, която може да решава сама къде може да слага осветление и как то да свети. Това можем да го решим с всички частници и държавата”, коментира идеята кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.


А приятелите на Вероника днес още не можеха да повярват, че тя е мъртва.


„Все още не мога да повярвам, че е истана, че се е случило. Много добър човек, не е конфликтна личност, не се сещам тя да се е карала с някой колега. Винаги ми е споделяла как иска да учи тук, да остане тук и да работи”, обясни Ева Раднева – колега на Вероника.


Вероника ще бъде погребана утре в родния си Никопол.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Юлияна Цанева