Пловдивският апелативен съд гледа на втора инстанция делото срещу Георги Сапунджиев

 

Повече от 100 души се събраха да подкрепят семейството на 4-годишния Паоло, както и да изкажат недоволството си от присъдата, която получи шофьорът. Пловдивският апелативен съд гледа на втора инстанция делото срещу Георги Сапунджиев.

 

Старозагорският окръжен съд го призна за виновен и го осъди на 3 години и четири месеца затвор. На него му беше забранено и да шофира за срок от 5 години. Мъжът, който блъсна и уби момченцето на пешеходна зона миналия юни, обжалва решението.

 

„Ще поискаме присъдата да се увеличи и да бъде осъден по друга квалификация – за убийство на детето ми на пешеходна пътека. Ще искаме максимална присъда – 10 години лишаване от свобода, категорична бе майката на Паоло.

 

Тя коментира и репортажа на Нова, който показа, че Георги Сапунджиев шофира без притеснения след инцидента. „Това е продължение на цинизма, наглостта, безчувствието и безхаберието. Не само това, че шофира – той си води обществен живот, ходи по състезания. Това показва, че той няма никакво чувство за вина”, допълни тя.

 

Репортер: Благой Бекриев