Тя обаче отказа да коментира дали Бъчварова ще остане вицепремиер

„За Румяна Бъчварова мога да кажа само хубави думи. Тя се ползва със силна подкрепа от партията си. Бъчварова е много подготвен човек”. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева, която присъства на откриването на националната кампания "България в Шенген. Време е!".

 

За това дали Румяна Бъчварова ще остане вицепремиер, Меглена Кунева отказа да коментира. "Единственият начин да преодолеем каквито и да е трудности да има във всяка работа, е да отговорим с още повече работа", каза Кунева.

 

Тя коментира, че е работила чудесно с министър Вучков и има най-добри чувства и оценка към него. Запитана за слухове за евентуална оставка на правосъдния министър Христо Иванов, Кунева отвърна, че не е чувала за такова нещо.

 

"Имаме осъвременяване на вариант на съдебна реформа, което е одобрено. Оттук нататък ни чакат много важни закони, от които е и Законът за съдебната власт. Аз направих домашното си и в приоритетите на председателството е влизането на България в Шенген. Важно е и антикорупционното законодателство. Всичко е със срок юни", заяви още Меглена Кунева.