"ЕлАйСи" иска да рефинансира дълговете на фирми, свързани с Цветан Василев

 

Инвеститорите във "Виваком" официално представиха плановете си за българския пазар. Освен телекомуникационната компания, специално създаденото дружество "ЕлАйСи 33" иска да купи и цифровия разпространител в България НУРТС, заводите "Дунарит" и "Авионамс", както и една от водещите агенции за проучване на телевизионен рейтинг.

 

Ако сделката за "Виваком" бъде одобрена от регулаторите у нас, до края на годината "ЕлАйСи" ще предложи и на останалите акционери също да продадат дяловете си.

 

Сега компанията е на път да купи 44% от "Виваком". Идеята на дружеството е да рефинансира дълговете на фирми, свързани с банкера Цветан Василев. Това означава около 900 милиона евро.

 

„Призоваваме инвеститорите от групата „LIC33“ да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на България. Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях”, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Видео: БГНЕС