Намерени са над 220 бутилки фалшиво уиски

Видео: МВР

 

ГДБОП разкри нелегален цех за производство на алкохол в столичния квартал „Факултета”, съобщиха от МВР.

 

В примитивни условия е извършвано всичко, свързвано с производството на спиртните напитки - от подготовка и оцветяване на смесите до бутилиране, опаковане и облепяне с неистински бандероли. Намерени са над 220 бутилки фалшиво уиски от различни известни световни марки, около 1500 неистински бандероли, 200 литра етилов алкохол в туби, над 2000 празни бутилки, капачки и дозатори, бутилки с оцветители и ароматизатори, преси и други машини, използвани при производството на фалшивата стока.

 

Установено е, че цехът е работил няколко години като част от контрабандната стока била предлагана и посредством интернет обяви, като в последствие е разпространявана чрез куриерски фирми на територията на цялата страна. Организатор на групата е 41-годишен жител на кв. "Факултета", криминално проявен, регистриран за множество престъпления от общ характер. Под негов контрол била изградена мрежа за търговия и разпространение на фалшивите стоки. Засечени са голям брой клиенти от столицата и останалата част от страната, както и крупни продажби, включително и до крайни клиенти.

 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление срещу паричната и кредитната система на страната. Организаторът на производството може да получи до 8 години затвор.