Собствениците на гора край Котел са ощетени, след като някой я изсякъл без тяхно разрешение

 

Уволнения заради незаконна сеч след репортаж на Нова, в който Ви показахме как собственици на частна гора се оказват ощетени с милиони, защото някой без тяхно знание е позволил, а друг е изсякъл гората до гола поляна.

 

С изненада собствениците на 70-годишна гора в Балкана над Котел разбраха, че от нея не е останало нищо, а който си е позволил да я изсече е прибрал в джоба си половин милион лева, изчисляват експерти.

 

„Запознавайки се със съдържанието на този протокол, който е направен юли 2014 г., трима представители на Регионалната дирекция обходили са и са установили, че тук има изпочупени дървета”, коментира главният специалист в Дирекция по горите - Сливен инж. Георги Дончев.

 

Двама от членовете на Комисията отрекоха въобще някога да са стъпвали на скандалния терен. Третият експерт - инж. Ивайло Русев,  видял "счупени дървета" и затова решил гората да бъде изсечена.

Седмица след излъчването на репортажа ни, вече има уволнени. Дали и кой обаче ще компенсира ощетените собственици на незаконно изсечената гора? Ще продължим да следим случая.