Промяната се налага след редица протести на родители от Варна

 

 

Променят учебниците на децата от първи до седми клас след редица протести на родители от Варна. Те настояват всички учебници от първи до седми клас да бъдат пренаписани. Просветното министерство ще започне обаче с учебниците за началния курс. Грешките и неточностите, които има в учебниците, които родителите посочват, са много.

 

След като от години родителите алармират, че в учебниците има грешки, образователното министерство най-после го призна. Родителите са категорични, че уроците по „Човек и общество“, например, са обида към националното самосъзнание.

 

Родителите настояват в началните класове да има учебник по българска история. Според тях сега съществуващите насаждат у децата разделение по етнос и по религия. Хаотичните и непоследователни уроци могат да бъдат преправени бързо, смятат родителите.

 

Освен това родителите искат да се предвидят повече часове за упражнения за да могат децата да затвърдят знанията си. Родителите настояват най-фрапиращите грешки в учебниците да бъдат коригирани още за началото на новата учебна година. Ако това не се случи няма да пускат децата си в тези учебни часове.

 

Репортер: Нивелина Няголова