Намериха тялото и на третия работник

 

Снимка: БГНЕС

 

Отмениха спасителната операция във Варна. Намериха тялото и на третия работник, останал под срутения хотел. В 20 часа снощи бе открито първото тяло. Час по-късно бе намерено и тялото на втория работник. След 1:30 часа след полунощ бе открито и третото тяло. Предположенията на експертите, че телата ще бъдат открити приблизително на едно и също място се оказаха верни.

 

Цяла нощ на обекта работиха следователи, които събираха доказателства за досъдебното производство. Оттук насетне на ход са разследващите и прокуратурата.

 

По неофициална информация, въпросният Георгиев, издал нареждането да се влезе на строителната площадка на хотела и да започне да се реже арматура на ръка, е задържан.

 

Имената на откритите работници са Тодор, Манол и Йосиф. Телата са намерени в мазето на срутилия се хотел, в котелното помещение.

 

"Собственикът може да прецени, че иска да събори този строеж, но за целта трябва да се информира Агенцията по кадастъра и общинската администрация, че ще се премахва този строеж. Успоредно с това трябва да се направи план за безопасност и здраве при работа при събаряне на сградата и да се направи план за управление на строителните отпадъци", обясни инж. Светлана Николчева, експерт от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

 

Повече по темата гледайте във видеото.