Вижте кадри от тържеството

 

Синът на султана на Бруней вдигна сватба за чудо и приказ. Близо 5 хиляди души са били на тържеството, което може да се опише с думите "невиждан разкош". 

 

Младоженците бяха облечени в тоалети от злато, украсени с диаманти, като булката държеше в ръцете си букет от скъпоценни камъни. Принцът е най-младият от синовете на султан Хасан Болкиа и съпругата му кралица Салеха. Той е втори поред наследник за трона на Бруней. На 31 години е, казва се Абдул Малик и се врече във вярност на 22–годишната Даянку Болкия.

 

Тя работила като анализатор на системни данни и IT-инструктор. На главата си е носила поразителна диамантена диадема с шест огромни изумруда. Вратът й е украсен от огромна огърлица с три огромни изумруда.

 

Султанът има 12 деца – пет сина и седем дъщери – от три брака. Цялата сватба продължава 11 дни. Тя започна на 5 април с церемония по официално предложение за брак.

 

На церемонията представител на жениха отива при семейството на булката, за да поиска ръката й от нейните родители.  Следва „церемонията по пудренето”, на която роднини от двете страни посипват двойката с пудра и мажат с благовонни масла дланите им, също се раздават подаръци. Празненствата ще приключат на 15 април.