От АПИ гарантират, че няма да имаме проблем с пътя до морето

 

Вече са в ход ударни ремонти в опасните участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус". От АПИ гарантират, че няма да имаме проблем с пътя до морето, защото през активния летен сезон, юли и август, няма да се затварят участъци от магистралите, а ще се правят само частични или аварийни ремонти. 

Още по темата

 

От три години Атанас ремонтира пътища. Има три деца и седем внука, които го чакат в Стралджа – на повече от 300 километра път. Заради участъците с дупки и ограничение на скоростта пътуването му продължава около три часа. Това изнервя и шофьорите, които пътуват към морето. 

 

Един от участъците, които се ремонтират по магистрала "Тракия”, обхваща пет километра. В ремонт са още няколко отсечки. Това се отнася за виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“ на „Хемус“ и 67-ми км от „Тракия“. Освен по магистралите обаче, предстоят още много пътни ремонти. 

 

Близо 5 млн. лв. ще бъдат вложени за изкърпване на около 113 000  кв. м пътна инфраструктура през май. Аварийно ще се ремонтира и участък от пътя до граничен пункт "Стрезимировци”, който се руши при Брезник.  

 

Малко след намесата на екип на Нова телевизия на мястото бяха поставени ограничителни знаци. От Пътната агенция обясниха, че обозначения там се слагат редовно, но редовно се и крадат.

 

Междувременно от АПИ отпускат около 6, 7 милиона лева за свлачища и отделно кандидатстват за още пари през Комисията по бедствия и аварии. Освен това след края на големите ремонти държавата ще дари на общините около 60 000 куб. фрезован материал за кърпене на дупките. От сдружението на общините сами ще преценят кои са най-нуждаещите се общини.