Преди дни линейка изостави родилка, за да се отзове на сигнал за катастрофа

 

Често лекарите от Спешна помощ са изправени пред дилемата на кой от сигналите за помощ, получени по едно и също време, да се отзовават”. Това заяви в ефира на предаването „Събуди се” д-р Петя Радева, директор на Районната координационна централа на Спешния център в Хасково.

 

Коментарът й бе по повод случая от Симеоновград отпреди няколко дни, при който линейка остави раждаща жена на пътя, за да отзове на сигнал за пострадали при катастрофа. На жената се наложило да намери собствен транспорт, за да са стигне до болницата в Хасково. За щастие бебето се родило без проблеми.

 

В конкретния случай на мястото на пътно-транспортното произшествие е можело да бъде изпратена линейка от Харманли, която е щяла да стигне за около шест минути”, каза д-р Радева.

 

Тя призна, че не винаги ресурсът на Спешна помощ се използва рационално, въпреки че специално в Хасково има достатъчно лекарски екипи и те са правилно разпределени.


Още по темата за проблемите в Спешната помощ, както и какво е състоянието на изоставената родилка в момента вижте във видеото.