Четирима са задържани

 

 


След сблъсъците в събота и неделя в "Орландовци" тази сутрин във Второ РУ на СДВР са отведени общо 34 души. За един от тях предстои да се установи съпричастност към инцидента в събота вечерта, някои от останалите са били без документи за самоличност, други – без адресна регистрация. Има и заподозрени за участие в случилото се в събота и в неделя вечерта. Издирва се още един човек, който по свидетелски показания е пряк участник във възникналия инцидент. Четирима души са задържани.

Още по темата

 

 Братята Жони Коцев и Асен Коцев - на 19 и 22 години, са отведени вчера в столично районно управление. От прокуратурата обясниха, че те са задържани снощи за 72 часа и са им повдигнати обвинения за причинени леки телесни повреди на Валентин Радков, Стефан Манолов и Никола Петков. Жони Коцев е осъждан двукратно за осъществени от него като непълнолетен кражба и грабеж.

 

Още двама участници в сблъсъците са задържани тази сутрин за 24 часа в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала. Това са  Георги Коцев (на 25 г.) и непълнолетният Даниел Колев (на 17 г.).

 

От сутринта в квартала провеждаме полицейска операция за издирване на участници в инцидентите в събота и в неделя вечерта в „Орландовци”.Издирват се хора, носили вчера и в събота брадви, тояги и други подръчни средства, които могат да бъдат използвани при сбивания, обясни главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

 

„Снощи установихме, че сред идващите от други части на София има спортни хулигани и участници в хулигански прояви при масови събирания. Не бих казал, че те са провокирали напрежението снощи, но все пак събирането на толкова много хора предполага едно такова напрежение”, каза още комисар Терзийски. „Ние не допуснахме грубо нарушаване на обществения ред”, подчерта той.

 

„Към настоящия момент нямаме факти и данни, че зад тези протести стоят политически сили”, обясни Терзийски. 

 

 

Обстановката не е изострена на фона на цялата обстановка в столицата - получаваме 10-15 сигнала за нарушаване на обществения ред и нощната тишина всяко денонощие”, подчерта комисар Младен Маринов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи

 

Остава засиленото полицейско присъствие в "Орландовци". Тази вечер се очаква нов протест в квартала. 

 

 

Припомнете си какво се случи вчера през деня и късно снощи в "Орландовци" в репортажа на Надя Ганчева и Надя Хамдан: