Няколко души пострадаха при размириците от почивните дни

 

Четирима души са били задържани и срещу тях са били повдигнати обвинения във връзка със снощните сблъсъци в квартал "Орландовци". Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова. 

 

"Вчера като обвиняеми по досъдебното производство са привлечени братята Жони и Асен Коцеви (съответно на 19 и 22 години) с обвинения за лека телесна повреда по хулигански подбуди. В момента се привличат като обвиняеми още две лица. Това са Георги Коцев и Данаил Колев (на 25 г. и на 17 г.). Те също са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Не мога да кажа до каква бройка ще достигнат обвиняемите", поясни Арнаудова. 

 

Един от задържаните - Жони Коцев, е бил задържан. Той има условни присъди за кражба и грабеж.

 

От прокуратурата поясниха, че няма данни задържаните да са били изпратени от политически партии или фен клубове.

 

Извършени са множество огледи. Разпитани са 15 свидетели, има 14 разпознавания на лица, назначени са експертизи. Следствените действия продължават. 

 

Всичко започна с битов скандал в събота вечер. Група младежи направили забележка на свои съседи – роми заради прекалено силна музика. Представителите на малцинствата обаче се нахвърли върху младежите и свадата прераснала в масов бой. В неделя привечер жители на „Орландовци” се събраха на протест срещу ромската престъпност в района. Минути след началото му обаче голяма група младежи се насочи към ромската махала. Полицията блокира всички ключови кръстовища в квартала и се опита да ги спре.

 

Снимка: БГНЕС