Тя ще излезе в продажба на 14 юли

В първата глава от новата книга на Харпър Ли "Go Set a Watchman" порасналата Скаут се връща с влак в родния си град в Алабама. Посреща я млад мъж, който иска да се ожени за нея, съобщи "Асошиейтед прес". 

Още по темата

 

Книгата ще излезе в продажба на 14 юли. Действието в нея се развива през 50-те години на миналия век, 20 години след това в "Да убиеш присмехулник", с която Харпър Ли спечели награда "Пулицър".

 

Първата глава от "Go Set a Watchman" беше публикувана в днешните издания на в. "Уолстрийт джърнъл" и "Гардиън". Издателство "Харпър Колинс" обяви, че предварителните поръчки за книгата са най-високите в историята им.

 

Новината, че Харпър Ли ще публикува неиздаден роман повече от 50 години след излизането на прочутия бестселър "Да убиеш присмехулник", развълнува литературния свят, когато беше обявена през февруари. Някои нейни съграждани и известни личности обаче повдигнаха въпроса дали 89-годишната писателка, която живее в старчески дом след прекаран инсулт, е била способна да даде съгласие за публикацията. Нейната адвокатка, литературният й агент и издателят й обаче настояват, че тя е много щастлива от предстоящото излизане на книгата й, която е написана преди "Да убиеш присмехулник".