Издирват още трима души заради месото от първата починала крава

Още едно животно почина от антракс във варненското село Млада гвардия, съобщава БНР.

 

Кравата не е от животните на починалия от антракс преди два дни 53-годишен мъж от селото, а е от друг двор. Животното обаче е проявило същите симптоми.  

Още по темата

 

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев каза, че утре ще се търси терен за заравяне на трупа на животното, тъй като то не може да бъде изгорено, за да не се разпространява заразата. Ще се търси и мнението на специалисти, които пристигат във Варна.

 

Същевременно полицията във Варна издирва още трима души от варненския квартал „Аспарухово” във връзка със заразеното месо. 

 

Утре започва и ваксинация на всички животни в село Млада гвардия. Кметът на община Ветрино каза, че днес на заседание на комисия при него с участието на ветеринарни специалисти е била обсъдена и версията спорите на антракс да са дошли от съседното село Невша, тъй като наводненията са допринесли за това във водите да се съдържат подобни спори, предаде още радиото.

 

Утре на заседание на кризисния щаб при областния управител ще бъдат обсъдени всички варианти. Всички взети проби от хора, консумирали заразеното месо, засега са отрицателни.