Около случая ще излязат още подробности, смята управител на агенция за детегледачки

 

Момченцето, което беше жестоко пребито от двама младежи, все още е с опасност за живота. Това заяви за "Здравей, България" доцент Румяна Андонова от Детската реанимация в "Пирогов".

 

Доцент Андонова призна, че по тялото на детето има белези от предишни наранявания, но не се ангажира да определи тяхната давност. Тя сподели, че в болницата много често имат случаи на деца, върху които е упражнено насилие. 

 

В момента 3-годишният Христо е на апаратна вентилация. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма след побой, нанесен му от момчета, които трябвало да се грижат за него, докато майка му Невена Велинска свири на круизни кораби в чужбина. 

 

Съседи на цигуларката разкриха, че тя на няколко пъти ги е търсила, тъй като не е успявала да се свърже с Александър Донов, когото наела да гледа детето. В последните няколко дни той измислял различни оправдания защо тя и сина ѝ не могат да се чуят. Засега не е ясно как вторият младеж - Патрик Първев, се е озовал в апартамента заедно с Александър. 

 

"Според мен около тази ситуация ще излязат много подробности. Трудно ми е да си представя, че човек с житейски опит би поел ангажимент за подобна грижа", коментира Тина Балушева, управител на агенция за набиране на детегледачки. 

 

Тя сподели, че досега при тях не е идвал родител, който да е готов на компромиси за това кой ще гледа детето му. 

 

"Друг е въпросът каква е преценката на самия родител", допълни Балушева.

 

По нейно мнение цигуларката е била принудена да остави детето си в ръцете на толкова млади хора, тъй като много други са отказали да поемат този ангажимент. 

 

Репортери: Надя Ганчева, Вероника Димитрова