Броени дни след премиерата на първата й самостоятелна песен „Стъпка напред”, звездата от X Factor работи по нови парчета

Месеци след първите си стъпки в третия сезон на X Factor Михаела Маринова вече има втори сингъл. Дебютът на фаворитката на Джеймс Артър беше с песента „Любов за пръв път”, в която си партнира с Невена Пейкова и Кристина Дончева, а преди броени дни тя зарадва феновете с първото си самостоятелно парче „Стъпка напред”. В следващото интервю тя разказа повече за емоциите в музикално шоу №1 и новите творчески проекти: 

 

X Factor е нещо, което винаги носиш в себе си. Но как оценяваш преживяванията в музикално шоу №1 шест месеца след финала на третия му сезон?

Усещането да бъдеш част от нещо толкова голямо и внушително е сериозно предизвикателство. Благодарна съм за възможността да науча толкова много за толкова кратко време и в професионален, и в личен план. X Factor е изпитание и приключение, което ми даде силен старт. 

 

Първият ти самостоятелен сингъл е „Стъпка напред” в посока на…

… развитието ми в музиката като цяло.

 

Британската звезда Джеймс Артър те определи като откритието в X Factor и дори пристигна у нас за финала на шоуто, за да те подкрепи със съвместно изпълнение. Знаеш ли какви са впечатленията му за сингъла? 

Да, Джеймс Артър е чул сингъла и го определя като една наистина голяма стъпка напред за мен.

 

Сред авторите на текста на песента „Стъпка напред” е и Михаела Филева, чиято звезда също изгря на сцената на X Factor. Какво беше усещането от съвместната работа? Научи ли нещо ново от нея?

Михаела Филева е страхотен професионалист, такава е и като човек. За мен беше привилегия и удоволствие да работя с нея и Pavell.

 

Песента „Стъпка напред” показателна ли е за твоя музикален стил? В същата стилистика ли ще бъдат и следващите парчета? 

С продуцентите ми от „Вирджиния Рекърдс” искахме първото ми самостоятелно парче да изразява колкото се може повече мен самата като текст. Що се отнася до музиката и видеото към сингъла, целта ни беше да носят различен почерк, да избягаме от клишетата. В момента работим по няколко други парчета и тепърва ще изненадваме със звучене и визия. 

 

Какво би посъветвала бъдещите участници в четвърти сезон на X Factor?

На първо място бих посъветвала талантите да се държат естествено и да не преиграват. И е особено важно да се възползват максимално от това, което могат да научат от професионалния екип, с който ще работят. За да са успешни талантите по време на музикалното шоу и след това, е нужно да са много дисциплинирани, но и да умеят да се забавляват и да оценяват подкрепата на екипа и на публиката.