Интервю със звездите от X Factor броени часове след официалната премиера на съвместното парче с Pavell & Venci Venc' „2 х 2”

X Factor дава силен старт за всички таланти. Ако имаш нужните качества и знаеш как да се възползваш, шансът за развитие след това е голям - казват братята Пламен и Иво Добреви в интервю за Novatv.bg. Броени часове след официалната премиера на съвместното парче с Pavell & Venci Venc' „2 х 2”, звездите от третия сезон на X Factor разказаха подробности за новите си проекти, какво е да споделяш таланта и как мечтите се сбъдват на сцената. 


Срещаме се с вас само няколко месеца след участието ви в третия сезон на X Factor по Нова. Какво ви изненадва най-силно като промяна благодарение на музикално шоу №1?  

Иво: Животът ни сега е по-динамичен и интересен. Не смятам, че сме се променили като хора, но със сигурност ни се случват съвсем различни неща – много по-големи. Вече сме част от лейбъла „Вирджиния Рекърдс” и имаме доста ангажименти, свързани с музиката, рекламни кампании, участия, турнета… Може би все още се изненадваме от бурната реакция на публиката, когато излезем на сцената и ни е много приятно.

Пламен: В крайна сметка се случи това, което искахме – да превърнем музиката от хоби в професия.

Какво е да носиш X Factor у себе си, особено когато като братя споделяте таланта си на сцената и в живота… 

Пламен: Със сигурност е отговорно да носиш X Factor в себе си, защото очакванията към теб винаги са големи. Ние обаче, се стараем винаги да се представяме на ниво. Събираме общ талант и действаме (смее се)! 

Иво: Със сигурност фактът, че сме братя, улеснява нещата за нас.

Нека разкажем за новите проекти, които реализирате, сред тях е съвместното парче с Pavell & Venci Venc' „2 х 2”. Как се роди идеята за този хит, който вече се радва на голяма популярност?  

Иво: Идеята за песента е на Павел и Венци, които казват, че още по време на X Factor сме им направили впечатление и са коментирали, че може да направят общ проект с нас. А заглавието на парчето дойде при едно наше събиране, когато на път за вкъщи купувахме разни неща за хапване и пийване и Павел ми каза „Хайде да вземем 2х2 от това”. Фразата ни хареса, а впоследствие измислихме текста около нея.    

Пламен: Парчето беше представено за първи път на турнето на музикалната телевизия The Voice. Реакцията на публиката по време на турнето беше страхотна. Официалната радио премиера и тази на видеото бяха в петък (31.07) и се надяваме парчето да стане хит. Ние много си го харесваме, както и клипа – и в двете има усмивки и адреналин.

Наскоро бяхте и специални гости в концертите от турнето на дует „Авеню” у нас. Какво е усещането емоциите на сцената да се споделят с изпълнители като Боби Иванчев и Велизар Соколов-Заки, който беше и ваш ментор в шоуто?  

Пламен: Бяхме гост-изпълнители на всички концерти от турнето им. Беше чест и удоволствие да споделим сцената с тях.

Иво: Интересно беше, защото публиката на „Авеню” е много различна от тази на нашите концерти. Притеснението е малко по-голямо, но усещането е страхотно. За нас е голямо предизвикателство да накараме по-зрели хора да се забавляват. Май се справяме. Заки да каже.

Миналото лято и вие бяхте сред кандидатите, които преминаха през вълненията с кастингите за X Factor. Какво бихте посъветвали талантите, които сега са поели по вашия път към музикално шоу №1?  

Пламен: Пожелавам им да се наслаждават на това, което им предстои, защото е наистина голямо приключение и да не се разочароват, независимо докъде са стигнали.

Иво: Бих им казал, че X Factor е една приказка и трябва да ценят възможността да се изявяват и да се учат. Докато си в шоуто, понякога забравяш колко важно и голямо нещо ти се случва. Това е силен старт и ако имаш нужните качества и знаеш как да се възползваш, шансът ти за развитие след това е голям.

Нека завършим интервюто с малко математика и вдъхновение от хита „2 х 2”. 4 винаги ли е равно на 2 х 2 и какви музикални проекти да очакват феновете скоро от вас?

Иво: В комбинация с Павката и Венци имам усещането, че не сме четирима, а около 10 (смее се). 

Пламен: В следващия проект обаче със сигурност ще сме 1+1, очаквайте го през есента!