Нов асфалт се напука на временен изход на аутобана, алармираха зрители

 

Спешна инспекция беше направена на магистрала „Струма” след снимката с напукан асфалт в интернет. Днес следобед лично шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров обходи трасето между Сандански и Кулата и заяви, че изтеклата информация е клевета.

 

Една снимка на разбит нов път разбуни духовете в редиците на управляващите. За нея се твърдеше, че е направена на новата магистрала „Струма” между Сандански и Кулата. Още вчера с писмо до медиите АПИ отрекоха това да вярно. А за да са по-убедителни, днес последва спешна инспекция и скоростно обхождане на ЛОТ4.

 

Аз лично не видях пропадане и заедно с вас минахме и предполагам, че вие не сте го видели, просто защото такова пропадане няма. Видяхме трасе, което продължава да се работи, така както казахме”, каза Лазаров.

 

Все пак обаче снимката не е съвсем подвеждаща. Направена е тук, на пътния възел за Петрич.

 

Проблемното трасе, което днес докара и властта на място, се намира само на няколко метра от магистралната отсечка Сандански – Кулата.

 

Според Лазаров драма няма, тъй като разклонението още е в ремонт. А шофьорите очакват най-вече да карат спокойно по новия асфалт, бил той по или извън магистралата.

 

Ремонтите в района ще продължат до 11 септември.

 

Информация: Екатерина Николова

 

Вашите сигнали за нередности очакваме в "Моята новина". 

 

 

Видео: БГНЕС