Роднини на загиналите обвиняват службите, че крият информация

 

Роднините на загиналите в Китай излязоха на протест. Десетки хора все още се водят в неизвестност, четири дни след големия взрив в Тянцзин. Близките им искат да знаят как върви разследването и обвиняват службите, че крият информация

 
Жертвите на тежката авария вече са 112. Над 80 пожарникари се водят изчезнали. Подозренията на близките им са, че са загинали. Хората се чувстват пренебрегнати от властите.


Пред кметството в Тяндзин също се събраха недоволни. Жилищата им са в близост до мястото на взрива. Едва след голямата авария осъзнали, че ги грози опасност.


Властите твърдят, че внимателно следят вредните емисии в атмосферата и водата. Само два от 17-те измервателни пункта около мястото на взрива отчели замърсяване. Причините за мощната експлозия още не са ясни. Журналисти не се допускат до района на взрива. Много хора се оплакват, че постове за аварията в социалните мрежи се цензурират от властите. Това само засилва спекулациите, че властите крият нещо за причините за взрива или опасността за населението на 15-милионния град.


Повече по темата гледайте във видеото.