Целта му е е да разбере по-добре творчеството на музиканта

Проф. Уил Брукър от университета "Кингстън" ще живее една година, като се преобразява в различните превъплъщения на Дейвид Бауи - от Зиги Стардъст до Кльощавия бял херцог, съобщи в. "Gardian". 

Още по темата

 

Целта на проф. Брукър, който преподава кино и култура, е да разбере по-добре психическата нагласа и творчеството на музиканта, тъй като ще пише монография за него. Проф. Брукър ще възприеме начина на хранене на Дейвид Бауи, ще прочете книгите, от които се е интересувал, ще посети местата, на които е бил.

 

"Идеята е да вляза в главата на Дейвид Бауи в периоди от живота и кариерата му и да разбера творчеството му от оригинален ъгъл, като в същото време запазя критична и обективна гледна точка, нещо като раздвояване на личността", обясни Уил Брукър, цитиран от БТА.

 

Проф. Брукър не само се облича и гримира като Дейвид Бауи. Той опитва какво е да не спи дни наред, да се храни само с червени чушки и да пие само мляко. Той вече слуша само песните, които би слушал Дейвид Бауи, Чете творби от постмодерниста Уилям Бъроус, окултиста Алистър Краули, фантаста Майкъл Муркок, философа Фридрих Ницше.