Кой ще покори Тракия и ще вземе ли "морето" първи успех у дома?

Една от най-вълнуващите битки в родната А група предстои. "Берое" и "Ботев-Пловдив" ще излязат в интригуващо съревнование за честта си, за точки и най-вече за приза победител в Дербито на Тракия. Сблъсъците между старозагорци и пловдивчани по традиция са пъстри от към емоции и страсти, а предстоящият сблъсък със сигурност няма да направи изключение, предаде "Гонг".

 

Преди дуела от 6-я кръг „заралии“ заемат 4-о място във временното класиране. Възпитаниците на Петър Хубчев имат актив от 9 точки, след като записаха две победи и три равенства от началото на сезона. В последните два кръга старозагорци не са вкусвали победата, след като регистрираха последователно равенства със Славия /0:0/ и с Черно море /1:1/.

 

Добрата вест за щаба на домакините е завръщането на Венцислав Василев, който се контузи при гостуването на Локомотив Пловдив и пропусна срещите с Пирин, Славия и Черно море. За дербито с Ботев Петър Хубчев ще може да разчита на него. Не така обаче изглеждат нещата с Жуниор Мапуку, който прави напористи опити да бъде освободен, за да реализира трансфер в чужбина. Конгоанецът е отказал да тренира след мача с Черно море и едва ли Хубчев ще рискува с него.

 

Същевременно в Ботев са изправени пред неприятни проблеми преди значимото гостуване. Наставникът на „канарчетата“ Ермин Шиляк има да разрешава важни въпроси, след като стана ясно, че няма да може да разчита на Мариян Огнянов и Нико Варела. Юношата на Левски страда от възпаление на нерв на левия крак и ще трябва да се подложи на двуседмични процедури, а Нико Варела не успя да се възстанови от разтежението, което лекува от известно време насам и заради което пропусна двубоя със Славия /0:1/.

 

Преди срещата „канарчетата“ заемат 8-о място в класирането с 5 точки. Пловдивчани постигнаха една победа от началото на сезона, две равенства и две загуби.

 

Срещата е с начален час 20.00 и  и може да я следите минута по минута в Gong.bg, с картина по Diema Sport и Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.

 

Преди Дербито на Тракия съботната програма на А група предвижда и още един мач. В 17.30 часа Черно море посреща Монтана. Носителят на Купата и Суперкупата на България е сочен за тима с по-големи шансове за победа, но и новакът в групата на майсторите със сигурност не е отписан. Влагера на „моряците“ засвидетелстваха сериозно отношение към двубоя, а наставникът на тима Никола Спасов определи съперника като „сериозен тим“. Отборът от морската ни столица ще се излезе на своя стадион „Тича“ не само в опит да постигне изгоден резултат, но и ще впрегне силите си да запише първа домакинска победа от началото на кампанията. В първите си два двубоя на свой терен Черно море претърпя поражения от Лудогорец и Левски.

 

Никола Спасов няма да може да разчита контузените Траян Траянов и Бакари. За сметка на това Бекир Расим е възстановен.

 

Със сигурност тежък удар за треньора на Монтана Ферарио Спасов ще бъде отсъствието на Борислав Балджийски, който страда от травма. Христофор Хубчев също няма да е на разположение.

 

Черно море заема 7-о място в таблицата с 5 точки преди мача, а Монтана е 6-и със същия актив, но с по-добри показатели.

 

Източник: Gong.bg