Те е трябвало да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев

 

Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков. Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той беше човекът, заснет от екипа на предаването "Разследване", как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.

 

"Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми ни нападнаха", разказа Надя Ганчева.

 

Репортерката била блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата и колата на Нова телевизия са счупени. 

Още по темата

 

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите успяха да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев, изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не пострада сериозно, защото се изнесе бързо от ромската махала”, разказа Надя Ганчева.

 

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство. Прокуратурата от своя страна смята да поиска имунитета на Трайчо Василев, тъй като той се ползва с такъв като кандидат за общински съветник.

 

Припомняме, че екип на "Разследване" нееднократно показа на зрителите на Нова как работи „частното енерго” в Самоков и как се краде ток в града. След излъчването на първото предаване по темата тръгна прокурорска проверка, която да установи масовата кражба, тъй като това е криминално деяние. Част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено заради случая. 

 

Всичко за инцидента гледайте в централните новини в 19.00 часа.