След изключително труден мач, националите записаха трета поредна победа

 

Волейболистите от националния отбор на България се класираха директно за четвъртфиналите на европейското първенство, на което сме домакини с Италия.

Още по темата

 

След изключително труден мач, продължил над три часа, момчетата на Пламен Константинов записаха трета поредна победа и надделяха над Холандия с 3:2 (29:27, 20:25, 28:26, 23:25, 17:15).

 

Един от най-трудните моменти за националите в мача беше във втория гейм, когато проблем с бедрото на либерото Теодор Салпаров доведе до страхотен скандал в "Арена Армеец". Пламен Константинов поиска да пусне в игра второто либеро на отбора Владислав Иванов, но смяната се забави заради проблем с екипировката на Иванов.

 

Претенциите бяха, че той трябва да е с жълта жилетка, която да обозначава, че именно той е второто либеро. Цялата ситуация доведе и до лют спор между двамата старши треньори, а след няколко минути мачът все пак продължи, съобщава Gong.bg

 

В последствие стана ясно, че в тимовия лист Андрей Жеков е бил записан като второ либеро, заради което бе и претенцията на „лалетата“. В крайна сметка заради контузията на Жеков, Владислав Иванов получи възможността да излезе на терена. Tова неочаквано прекъсване повлия на концентрацията в българското поле. Холандците се възползваха и след 6 поредни точки вече те водеха с 3 - 19:16.

 

Припомнете си какво каза пред Нова телевизия селекционерът на националите Пламен Константинов малко преди началото на турнира: